R V S O F T W A R E

Teknolojinin günlük hayatı ele geçirmesiyle her alanda söz sahibi olması öyle hızlı bir şekilde gelişti ki, çağ atlatan buluşlar birbiri ardına dünya çapında yayılmayı sürdürüyor.  Teknolojik alt yapıyla üretilen birçok alet ve aygıtı kullanmamızı sağlayan sistem ve programlara Yazılım Teknolojileri diyoruz. 

Yazılım kendi içinde 3 gruba ayrılıyor.  

1- İşletim Sistemi Yazılımları 

Geniş çaplı bir yazılım sistemi olan işletim sistemi yazılımı akıllı telefonlar, bilgisayar ve tablet gibi aletlerin çalışmasını sağlar.  Kullanılacak olan telefon, tablet ve bilgisayarlar açıldığı andan itibaren kapatacağınız süreye kadar devreye girerek, belleğe otomatik veriler yükler.  İşletim sistemi olmaksızın teknolojik aletlerin donanımı çalışmayacak ve işlemleri yerine getirmeyecektir.  İşletim sistemine vereceğimiz örnekleri şöyle sıralayabiliriz; İOS, Windows, Android, Vista, Pardus, Linuxs, Mcos vb.dir. 

2- Uygulama Yazılımları

Teknolojik aletlerin çalışmasını sağlayan işletme yazılımlarıyla birlikte uyumlu olarak çalışan yazılımlara uygulama yazılımları denir. Bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlara yüklenen bu yazılımlar sisteme bağla olan yazılımlarla birlikte entegre olarak onlara bağlı bir şekilde çalışır.  Uygulama yazılımlarına örnek verilmek istenirse; oyunlar, Office Programları, antivirüs programlarını saymak mümkündür.

3- Proglamlama Yazılımları 

Programlama yazılımları adından anlaşılacağı üzere işletim ve uygulama yazılımlarını programlamak, yüklemek ve kullanıma hazır hale getirilmesini sağlamaktadır. Diğer yazılımlarla birlikte uyumlu olarak çalışan programlama yazılımları elektronik ve teknolojik aletlere sonradan yüklenir.  Örnek verirsek; Visual Basic, Java, Pascal vb...

Whatsapp Destek Hattı